Ajankohtaista

Suomen kengitysseppäyhdistys on ohjeistanut jäseniään toimimaan THL:n antamien koronaohjeiden mukaisesti.  Toivottavaa on, että asiakas ilmoittaa ennen kengitystä mikäli haluaa normaalista poikkeavia toimia. 

Kengitystyön hoitamiseksi turvallisesti Covid-19 epidemian aikana on ainakin seuraavat toimet havaittu hyväksi: Etäisyys ihmisten välillä ja puhtaat käsineet. Kaiken ylimääräisen oleskelun pois jättäminen tallikäynnin yhteydessä (esim. kahvittelu ja muut ennalta sopimattomat työt). Mikäli hevonen on hyvin käyttäytyvä ja tottunut kengitykseen, voi asiakas jättää hevosen käytävälle kytkettynä, ja seurata työn edistymistä etäältä. Asiallisesti valmisteltuna kengitystyö on edelleen turvallista ja tärkeää. Ongelmat todennäköisesti lisääntyvät mikäli kengityksiä jätetään tekemättä, tai siirretään kauemmas, jolloin työt ruuhkautuvat ja hevosten hyvinvointi kärsii.


Hallitus tiedottaa.

Yvonne Julin ja Suomen Kengityssepät ry järjestivät 25. - 26.2 Wayne Preecen klinikan Turun messukeskuskuksessa. Klinikka oli koulutuksellisesti ja järjestelyiltään hyvin onnistunut joten suunnittelemme toista vastaavaa mahdollisesti jo tämän vuoden syksylle.

CE - F autotarroja ei enää postiteta automaattisesti jäsenille koska siitä aiheutuva kulu ja organisointi on muodostunut viime vuosina melko ongelmalliseksi. Tarran saa erikseen kysyttäessä postitse, muuten ne jaetaan koulutusten ja kilpailujen yhteydessä. Jos haluat tilata tarran postitse ole ystävällisesti yhteydessä Sanna Pukkilaan (yhteystiedot yhdistyksen www - sivulla).

Yhdistys on päättänyt tukea EM - kisajoukkuetta maksamalla näiden kilpailumaksut. Joukkueeseen kuuluvat Tommi Riikonen, Matti Mehtälä, Mikko Salminen ja Lauri Lehtinen.